Шефът на Марек - Цветан Видински, бе изключително изнервен след последната победа на неговия тим. Дупничани победиха Оборище Панагюрище с 3:2, а Видински твърди, че един от основните конкуренти - Вихрен Сандански, е "подкрепил" финансово Оборище. 

"Съперниците ни определено бяха стимулирани, те си го признаха даже! Оборище игра срещу нас за 4000 лв. от Вихрен. Така ще бъде, оттук-нататък ще е така. Няма какво да се учудвате. Ще правят всичко възможно, ако могат, да ни спрат някъде. И ще ни бъде много трудно", заяви Видински пред БНР. 

"Не се учудвайте на трудната ни победа над Оборище с 3:2. Вече так ще бъде. Няма начин да играем честно и да не губим или да завършваме наравно. Нормални са тези неща. При положение, че играеш честно, рано или късно се случват такива работи." 

"Като организация Вихрен са най-сериозни, имат доста сериозен човек за президент на клуба. Човек, който е бил доста години в по-високите нива на футбола ни, има контакти, няма да има проблем да задържи първите места. Бъдете сигурни", добави Видински. 

"Проблемът му обаче се нарича Марек и се надявам да остане така до последния кръг. На Вихрен най-трудните му мачове са дербитата с Беласица, с Кюстендил и накрая с Марек. Не мисля, че на друго място могат да загубят точки. Казвам го най-отговорно. При положение, че хвърли 5000 лв. за мача ни в Доброславци, сега хвърля 4000 лв. за Оборище. Не знам, явно бюджетът им е доста сериозен. При такъв голям бюджет заслужават да игрят във Втора лига. Нека, нямам нищо против. Ние продължаваме да играем футбол." 

"Дано до края всичко е нормално и честно и отборите имат достойнство. За мен не е окей треньорът да влезе в съблекалнята и да каже: "Днес трябва да загубим!". Не е мъжко. Отсега казвам, че ще ни е много труден мачът в сряда като гости на Перун, казвам ви го едно към едно. После приемаме Беласица, чака ни тежка седмица. Дай боже да се справим, само това искам", завърши Видински.

Класирането в Югозападната Трета лига е изключително оспорвано. Лидер в таблицата е Марек Дупница с 52 точки, а веднага след него е Вихрен Сандански със същия брой точки. Трети е Беласица с 48 пункта и мач по-малко от своите конкуренти.