Появилите се информации, според които ФК Созопол е стигнал почти до фалит, не отговарят на истината. Това обяви изпълнителният директор на клуба - Румен Димов. 

В медийното пространство се разпространи новината, че клубът е със солидни задължения, а в касата на дружеството има само 2585 лв.

"Доброжелателите ни да не се притесняват. Касата е пълна“, заяви Димов пред "КотаСпорт". 

"Няма нищо вярно в появилите се информации, освен че г-н Панайот Рейзи вече не е президент на клуба. Младите хора, които застанаха начело на клуба, прочетоха с изненада тези писания, че едва ли не сме във фалит. Нека противниците на нашия клуб са спокойни. След Общото събрание имахме разговор с председателя на УС – Станимир Желев, с председателя на ОбС-Созопол – Георги Пинелов, с кмета на града – г-н Тихомир Янакиев и младите бизнесмени, които участват в УС на футболния клуб. Те докараха външни контрагенти, които допълнително ще увеличат бюджета на клуба. Очаква се никога досега, дори във Втора лига, Созопол да не е разполагал с такъв бюджет. Може би ще надхвърли два пъти това, което се тиражира", призна Димов. 

"Слушаме с насмешка коментарите на клубове, които се борят срещу нас. Нека всички бъдат спокойна. Нека бъдат сигурни, че след тези писания, отборът на Созопол ще стане много по-силен и резултатите ни ще бъдат още по-добри."

"И последно, по повод на това, че едва ли не ни се правят някакви страховити ревизии. Прави се одит, за да се избегнат стари грешки, за да се работи така, както подобава на клуб като Созопол“, коментира още Румен Димов. Той допълни, че, въпреки рисуваните апокалиптичните картини от вчера и днес, „небесносините“ снощи са празнували в елитно созополско заведение", завърши Димов.