50-годишният Мехо Кодро ще бъде назначен за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина, съобщават няколко медии в бившата юго-република.

Кодро е предпочетен пред няколко специалисти от страната, а и от бивша Югославия заради очакванията да внесе нов полъх в работата на тима и да наложи млади играчи. Сред тях е и бившият наставник на Левски и селекционер на Сърбия Славолюб Муслин.

В момента бившият нападател е треньор на швейцарския втородивизионен Сервет Женева, който е на 2-а позиция, но се бори за влизане в елитната лига на страната. Кодро трябва да завърши преговорите с федерацията на Босна и Херцеговина до няколко дни и да прекрати отношенията си със Сервет.

Роден в Мостар и бивш футболист на местния Вележ, Мехо Кодро направи име в европейския футбол в Реал Сосиедад, за който има 129 мача и 73 гола. Дълго време е работил като треньор в клуба на различни отбори, а през 2008-а година за кратко е и национален селекционер. Синът му Кенан Кодро играе също като нападател в германския елитен клуб Майнц'05./БТА