Новият старши треньор на Хебър 1918 Пазарджик Николай Митов освободи трима футболисти от състава само два дни след като пое поста. Със зелените, които са лидери в Югозападната Трета лига, се разделят защитникът Иван Иванов, плеймейкърът Николай Хаджиниколов и нападателят Стефан Лачов.

Митов пое отбора от Танчо Калпаков, който подаде оставка след поражението в регионалното дерби с Оборище Панагюрище с 0:1. Още в дните преди да бъде официално назначен, Митов не е бил очарован от качествата на някои футболисти.

За сметка на това той викна в мъжкия отбор да тренират петима от юношеската школа на клуба и обяви, че те остават изцяло с първия отбор. Хебър 1918 Пазарджик има амбиция да се върне в професионалния футбол, след като през миналата година не успя да се пребори с ЦСКА 1948 и трябваше да се задоволи с 2-ото място.

Именно миналогодишния неуспех, както и неубедителния старт на тази кампания станаха причина за раздялата с Калпаков, каза от своя страна и кметът на града Тодор Попов на пресконференция.

Официалният дебют на Митов нацчело на Хебър 1918 ще бъде тази събота в друго дерби- но като домакин на Вихрен Сандански. Санданчани също имаха амбиции да влизат в професионалния футбол и ангажираха редица имена Aкато Даниел Златков, Стефано Кунчев, Атанас Чипилов, Борислав Хазуров, Александър Якимов.