Последният нов член на Втора лига вече е ясен. Бургаският Нефтохимик 1962 последва Хебър, Спартак Варна и Спартак Плевен по пътя към професионалния футбол, след като победи с 3:0 Левски Карлово като гост в 33-ия кръг.

С тази победа "шейховете" увеличават преднината си на 8 точки, което означава, че в двата си оставащи мача Созопол няма как да ги застигне и изпревари. Отборът на Диян Петков има 87 точки, а созополии са със 79.

Опитният Цветан Филипов откри резултата в 30-ата минута, а през второто полувреме на два пъти се разписа Мирослав Радев. Той покачи на 2:0 в 53-ата минута, а след още пет оформи крайното 3:0. В последния кръг Нефтохимик приема Свиленград на стадион Лазур на 1-и юни, когато ще им бъде и връчена купата за първенец в Югоизточната Трета лига.

Другият бургаски отбор по-рано днес Черноморец 1919 нямаше късмета да изиграе домакинската си среща с ФК Садово, тъй като гостите пристигнаха със 7 души. След 5 секунди един от тях се контузи и съдията Никола Вангелов трябваше да даде предсрочно края на срещата.

Очакванията са СТК на БФС да присъди служелен резултат от 3:0 за Черноморец. Това е втора служебна пролетна победа за "акулите", след като в предишното домакинство срещу Асеновец Асеновград гостите не се явиха. /БТА