Водачът в Югоизточната Трета лига Черноморец 1919 Бургас се подсили с още един играч в навечерието на пролетния полусезон. Това е левият бранител Стоян Вълчев, който в последните няколко сезона носеше екипа на Несебър.

Вълчев е юноша на "акулите", където треньор му е бил точно Малин Орачев, който пък от Нова година насам води Черноморец по пътя към завръщането във Втора лига. Орачев познава отлично качествата на защитника, който може да играе и като полузащитник, а ако се наложи и като десен бек. На левия фланг в Черноморец ще се конкурира със Стоян Мантаров, който е един от основните играчи на тима, но няма алтернатива.

Вълчев е част от супер-талантливия набор 1995 на школата на Черноморец, в която израснаха и се развиха още Милчо Ангелов (Етър), Ахмед Ахмедов (преотстъпен от ЦСКА в Нефтчи Баку), Михаел Орачев (Монтана), Димитър Тодоров (ЦСКА 1948) и други.

Той е четвъртото ново попълнение след Кристиян Мирославов от Созопол, а също така и завърналите се местни таланти Онур Чолак (Лудогорец) и Даниел Димитров (Локомотив Пловдив).

Черноморец подновява борбата за върха в Трета лига на 20-ти февруари (събота) от 14:00 часа с домакинство на Родопа-Смолян, като към момента имат аванс от три точки пред Загорец Нова Загора, но и мач повече.