Кметът на Добрич - Йордан Йорданов коментира пред Football24.bg ситуацията около местния Добруджа и какви са амбициите на клуба за бъдещето.

Добруджа е убедителен лидер в Североизточната Трета лига с актив от 42 точки и най-вероятно отново ще намери път сред професионалистите. Отборът бе във Втора лига през миналия сезон, но в крайна сметка не успя да се спаси от изпадане, макар по това време начело на тима да бяха доказани специалисти като Диян Божилов и Емил Велев – Кокала, както и играчи с доста добри визитки.

„Футболът е световен феномен на първо място. Може би сме направили грешки, но в момента Добруджа е начело в Североизточната Трета лига и спортно-техническото ръководство върши работата си по един много добър начин”, казва кметът.

„Амбицията ни е да влезем в професионалния футбол отново, но този път да се утвърдим в него. Ако може да сме с класиране около средата или малко по-нагоре би било добре за начало”, разкрива Йорданов.

„Не знаем какво ще стане с нашата група. Все още от БФС не са казали нищо. Нас ни устройват обаче и двата варианта. И вариант с доиграване на първенството, и вариант със спиране и оставане на временното класиране за постоянно. Мисля, че тази пауза е добра дошла за нас от гледна точка на това, че можем да си направим точните анализи за Добруджа. За това, което е било и за бъдещето на отбора", споделя градоначалникът.

Запитан дали вижда един ден клуба в efbet Лига, той отговаря така:

„С един добър стратегически план смятам, че е напълно възможно отборът да влезе след няколко години в елита. Точно това смятам да предложа на ръководството на отбора по време на това спиране на първенствата. Но трябва да има план и да не се работи на парче. План, който да е или за пет години, или за десет години. План за 10 години е дългосрочен. Мисля, че в период между 5 и 10 години с една добра работа на всички нива в отбора ще успеем да влезем в елита на България, като целта ни, ако ще правим нещо подобно е не просто да влезем там, а да се утвърдим. Всичко става със стратегия. Следващата стъпка е след като се завърнем във Втора лига, отборът да се утвърди там, а не да се лутаме между професионалния и аматьорския футбол. Освен това ще се стремим да задържим момчетата в отбора за следващите години, за да може да ги обиграем още повече и да станем още по-добри като отбор", завършва кметът.