За втори път през тази година двама таланти от ФК Спартак 1919 (Плевен) - родени през 2005-а година, отиват на проби в двукратния европейски шампион Нотингам Форест. Това са юношеския национал на България Теодор Георгиев, за който това е втора покана от Форест, както и Йордан Желев - викан във всички лагери на регионалния отбор на Източна България за възрастта.

Теодор прекара една седмица през май, когато записа няколко гола и асистенции в мачовете които изигра и с отличното си представяне, заслужи втора покана от Форест, която го доближава до това да премине на Острова при първа възможност.
Изявите на Йордан също бяха следени от англичаните през сезона, като получаваха редовно информация за неговото представяне, както и видеоматериали.
Двамата ще останат 10 дни между 15-ти и 25-ти август в Нотингам, участвайки в подготовката на формацията U18. 

Главния мениджър на Академията на Форест Гари Бразил лично наблюдава изявите на Теодор по време на първия му престой, както и контролата срещу Ковънтри, в която взе участие. Георгиев се представи много добре, като спечели дузпа.

"Поканата е уникална възможност и за Йордан да се докосне до английския футбол и да видим нивото му, спрямо неговите връстниците. Вярвам в качествата и на двамата, иначе нямаше да има смисъл в усилията ни да ги пратим там. Не е задължително да бъдат одобрени - само по себе си това изживяване им носи безценен опит и възможност да видят от първо лице какво е нивото и стандарта, който трябва да покрият, за да имат по-голям шанс за реализация в професионалния футбол, каза треньорът им и шеф на школата Спартак 1919 (Плевен) Радостин Александров и уточни, че от началото на годината до момента има 3 покани за техни играчи.