Завършилият на 4-о място през есента отбор на Черноморец проведе първата си тренировка за 2020 година. "Акулите" се състезават в Югоизточната Трета лига и стартират пролетта с нов старши треньор - Слави Костенски. Другото ново име в екипа е помощник треньорът - Господин Господинов, който досега водеше набор 2006 в школата. От пролетта Господинов ще бъде асистент на Костенски и ще се занимава с набор 2007.

Новите попълнения са седем, напусналите есенния състав са трима. Групата набъбна и с две момчета от младшата възраст на клуба. От новите четирима идват от Поморие, който преустанови участието си във Втора лига. Това са Милен Танев, Мирослав Коев, Стоян Кижев и Живко Жеков.
Следващите в списъка са снажният нападател от Първа атомна (Kозлодуй) Александър Славейков, както и Георги Цеков, минал през школата на Mонтана. Нападателят Симеон Димитров, който е от Шумен, но е юноша на Левски, за последно е играл в Севлиево.

За момента напусналите са двама. Станислав Дрянов сам е изразил желание да си тръгне. Георги Маджаров и бившият халф на Левски Майкъл Тевия, също вече не са част от Черноморец.
От набор 2003 на клубната Академия с мъжете днес се подготвяха талантливият вратар Николай Горанов, както и защитникът и капитан на тази формация Красимир Батилов.

"На Черноморец Бургас не му отива да е при аматьорите. Мястото ни е в професионалния футбол и се надявам още тази година да постигнем целта си. Разликата е голяма в точките, а на някои от играчите може високите ни амбиции да им тежат. Вярвам, че ще се справим. Разликата в точките ни мотивира и ни задължава да играем във всеки мач само и единствено за победа", заяви президентът на клуба Костадин Марков.