Черноморец Бургас се подсили с французина Осман Дембеле. Той е на 22 години и играе като дефанзивен халф. Идва от Дреновец. Легионерът дойде в скромния тим през лятото, а сега е привлечен от "акулите". 

Други сигурни нови попълнения в отбора на треньора Веселин Великов са крилото Мирослав Манев от Атлетик Куклен и опитният ляв защитник Атанас Кръстев, който за последно игра за Саяна Хасково. Кръстев е бил под ръководството на Великов в Етър, а сега хасковлии решиха да се разделят с него. 

От есенния състав на Черноморец си тръгнаха доста хора, повечето от които имаха важен принос в състава. Това са голмайсторът Григор Долапчиев, централният защитник Павлин Чиликов. Дефанзивният халф Сава Савов и вторият вратар Павел Колев пък се прибраха в Сливен, откъдето са родом. По средата на сезона странно беше освободен Олджай Алиев, който веднага беше привлечен във втора лига за Марица Пловдив. Тръгнаха си и други опитни и качествени играчи като братята Венелин и Цветан Филипови, крилото Николай Дросев и централният бранител Нуретин Пюскюлю.

След мачовете от есенния дял Черноморец е на 4-о място в класирането с 38 точки, на 6 от лидера Несебър и с 3 по-малко от 2-ия Гигант Съединение. Клубът започна девета година извън професионалния футбол, което е без аналог в 103-годишната история.