Ръководството на ФК Черноломец 1919  Попово подаде заявка за участието на тима през следващия шампионат - 2019-2020 г. в първенството на Североизточна Трета лига на България. Заявката бе внесена в Зоналния съвет на БФС - Варна от председателя на управителния съвет на клуба - Васил Стоименов, съобщиха от клуба.

Жребият за новия сезон в третия ешелон на българския футбол в Североизточната група ще се тегли на 2 август (петък) във Варна, а началото му ще бъде дадено с двубоите от първия кръг, които ще се изиграят на 10 август (събота).

На 9 юли отборът на "Черноломец 1919" започна и лятната си подготовка за предстоящото първенство, като за старши треньор на тима бе привлечен и назначен специалистът Диян Кирилов от Търговище, който зае поста си и вече води тренировъчния процес на клуба.

До старта на новия сезон е предвидено поповският тим да изиграе контролни срещи със съставите на Бенковски (Бяла), Ботев (Нови Пазар) и Светкавица (Търговище).

Заявката на поповци идва като истински слънчев лъч за Зоналния съвет на БФС-Варна, които от доста години са принудени да създават първенство с минимален брй отбори. Към момента участниците в тази зона са 12, а с поповския клуб се увеличават на 13.