Отборът на Черноморец 1919 Бургас прибави нови важни три точки и спечели 13-а победа от началото на сезона, като се утвърди на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени от Слави Костенски вкараха отново в последната минута за 1:2 срещу Левски Карлово в поредната визита от 16-ия кръг и записаха 7-а поредна победа от началото на сезона. За последно момчетата на Костенски загубиха две точки в Първомай, завършвайки наравно 1:1. Тогава съдбата си върна на "акулите", които допуснаха гол в добавеното време. Черноморец промени сценария преди седмица, а бургазлии разгромиха с 1:6 Сокол Марково, а преди това спечелиха няколко срещи в последната минута. В герой за бургазлии се превърна отново Валентин Иванов, който се разписа за втори пореден мач. Юношата на Берое вкара красив гол в последната минута на срещата. Юношата на Черноморец Антон Узунов даде аванс на гостите от Бургас, откривайки резултата. Петър Главчев попари за миг надеждите на бургазлии за нов успех, а ръководството и привържениците на акулите бяха изправени на нокти до последната минута. Юношата на Локомотив Пловдив и син на рапъра Ванко 1 отбеляза 7-ото си попадение с екипа на Левски Карлово, изравнявайки резултата още през първата част. Атакуващият състезател на Черноморец Милен Танев този път не се разписа и влезе след почивката. Нападателят от Харманли Мариян Тонев е с 10 попадения. Двамата са еднолични лидери в голмайсторската листа на акулите, но в този кръг не успяха да отбележат. Антон Узунов има 6 на своята сметка, а Валентин Иванов е с 2. Останалите голмайстори на бургазлии имат по един гол - полузащитниците Мустафа Мустафа, Мирослав Радев, Симеон Русев и бранителите Нуретин Пюскюлю, Стоян Кижев и Стоян Мантаров.

Черноморец събра 41 точки в своя актив след 13 победи, 2 равенства и 1 поражение - 35:11 голова разлика, с 3 точки пред Загорец, които имат 38 и мач по-малко - гостуване на Марица Пловдив, което ще се изиграе догодина. Момчетата на Мирослав Миндев имат тежка визита още този кръг на Гигант Съединение и най-вероятно ще загубят още точки в борбата за лидерската позиция. "Акулите" приемат Карнобат в последния 17-и кръг тази седмица, а през този сезон ще се гони рекорд за пълен актив от спечелени срещи у дома без равенство. С добра организация и селекция на полусезона, Черноморец ще има по-лек втори есенен дял от шампионата, като бургазлии ще приемат всички стойностни опоненти у дома - Марица, Загорец, Борислав Първомай, Розова долина Казанлък и Гигант Съединение. Левски Карлово и Сокол Марково, които са домакински отбори, както и Родопа Смолян и Хасково. Единствените тежки визити остават на приятната изненада през сезона Горски Извор и Атлeтик Куклен. Другите са в Димитровград и Спартак Пловдив, както и в регионалното дерби с Несебър. Черноморец гостува още на Верея Стара Загора и Ямбол, а в последния кръг от сезона и на Карнобат.

Момчетата на Костенски трябва да продължават с победите, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи.

Черноморец спечели историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, у дома се наложи над Димитровград с 2:0 и над Спартак Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със Загорец. "Акулите" загубиха от Розова долина в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна твърде късно в края на мача, а "розите" отбелязаха три попадения през първата част. Последва сладка шампионска победа у дома с 1:0 в добавеното време в регионалното дерби срещу Несебър, за да дойде и успеха в Пловдив с 2:0 над Марица. Последва разгромна победа у дома с 4:0 над тима на Верея Стара Загора, за да дойде ремито 1:1 в Първомай. "Акулите" изпуснаха победата в заключителните секунди, а попадението за първомайци падна в последната 4-та на добавеното време след центриране. Милен Танев беше открил за гостите в 75-та минута след статично положение и добра атака, а Загорец не успяха да спечелят в Казанлък гостуването си на Розова долина, завършвайки 1:1. Последва разгромна победа над Ямбол - 5:1, а след това Черноморец отново спечели шампионска победа с 2:1 при визитата си на Хасково с гол от дузпа в 94-та минута. Преди три седмици сценария се повтори, а бургазлии спечелиха у дома деветата си победа срещу Атлетик Куклен с 2:1. Попадението бе на Антон Узунов в 90-та минута на срещата. Преди два уикенда, Черноморец се наложи и с 0:1 над Гигант Съединение с попадението на Мариян Тонев в 75-та минута, записвайки 10-и успех от началото на кампанията. Преди няколко седмици бургазлии отново повториха сценария у дома с нова сладка победа с 2:1 над приятната изненада през този сезон - Извор /Горски Извор/, а попадението отново падна в последната минута на мача. Мариян Тонев сложи топката на главата на Милен Танев, който в обратния ъгъл от малкото наказателно поле вкара за 2:1 и донесе поредната победа за бургазлии и хвърли в екстаз верните привърженици, които бяха извън стадиона, но успяха да се насладят на поредния успех на своите любимци. Последва разгром в Марково с 1:6, а Черноморец продължава да мечтае за по-горна група. Шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач.

Слави Костенски направи няколко промени в стартовите 11 от последната визита в Марково, а Милен Танев остана на пейката, влизайки след почивката. Даниел Бенчев е контузен и ще пропусне последното домакинство. Любомир Божинов започна в стартовите 11. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Вергиев, Нуретин Пюскюлю и Стоян Мантаров. В халфовата линия и нападението действаха Валентин Иванов, Мустафа Мустафа, Жулиен Парушев, Любомир Божинов, Антон Узунов и Мариян Тонев. На пейката останаха вратарят Мартин Шейтанов, Стоян Кижев, Милен Танев, завърналият се след контузия Мирослав Радев и юношите на клуба Валентин Стоилов, и родените през 2003-а година Димитър Лолов и Стилиян Станчев.

Лидерът на Югоизток влезе по-добре в мача и напълно заслужено гостите от Бургас поведоха още в 13-та минута чрез Антон Узунов. Нападателят на Черноморец получи хубав пас в коридор по десния фланг от Жулиен Парушев и с удар от дъгата на наказателното поле матира стража на домакините от Левски Карлово за 0:1. Десет минути по-късно домакините се върнаха в мача. Петър Главчев с фантастичен гол от далечно разстояние не остави шансове на Мартин Теменлиев за 1:1. Синът на рапъра Ванко 1 вкара 7-о си попадение от началото на сезона. Гостите от Бургас продължиха да тормозят домакините, но трудно стигаха до чисти голове ситуации. Любомир Божинов нацели греда след статично положение, а след антракта се наложи и на Милен Танев да се появява в игра. Главният съдия от Сливен Валентин Станчев и помощниците му се справиха отлично със срещата. Мариян Тонев също имаше няколко положения, но без успех, както и Антон Узунов. Домакините от Левски Карлово също можеха да отбележат след свободен удар, но чудесен Мартин Теменлиев остави Черноморец в играта. Така се стигна до 90-та минута, а в герой за Черноморец се превърна Валентин Иванов. Юношата на Берое с фантастично изпълнение извън наказателното поле вкара така важното попадение, с което бургазлии прибавиха нови важни точки и записаха 13-а победа. Кълбото се отклони в дясната греда и влетя в мрежата за крайното 1:2.

В последният 17-и кръг Черноморец приема Карнобат, а двубоят по програма е на 28 ноември /събота/, от 14:30 часа, но има вероятност срещата да бъде изместена с ден два по-рано.