Юношата на Нефтохимик и бивш футболист на клуба Светослав Козаров се нуждае от спешно вливане на кръвна плазма, съобщи треньорът от школата на "зелените" Георги Терзиев.

Той е кръвна група 0+, и се нуждае от кръвна плазма от преболедувал Covid 19, без значение от кръвната му група като трябва да са минали не по-малко от 28 дни след положителния PCR тест на донора.

Кръвната плазма се събира в Националния център по кръводаряване в София и след това се транспортира до Бургас.

"Светльо се намира в болница и е в тежко състояние! Надяваме се, че ще има хора, които да се отзоват без значение в коя кръвна група са. Всеки, който иска да помогне, може да отиде в Центъра по кръводаряване, да му бъде направено изследване дали може да даде плазма и ако може, нека да напише на заявлението "За Светльо".

"Искам да благодаря на трима бургаски футболисти, които вече се отзоваха - Милен Гамаков, Петър Патев и Венелин Филипов, и тримата играчи на Славия", каза още Георги Терзиев.

* За повече информация или желание за донорство може да се обърнете към треньора от ДЮШ на Нефтохимик , Георги Терзиев на телефон +359 89 688 4451. Клубът и близките благодарят предварително на всички отзовали се!