БФС ще постави под строг мониторинг оставащите 6 кръга от есенния полусезон в Югозападната Трета лига, съобщава „Мач Телеграф“, позовавайки се на източници от Бояна. Причината е, че Комисията по етика и феърплей на футболната централа е получила сигнали за нерегламентирани отношения между някои от клубовете за договаряне на взаимноизгодни резултати в предстоящите общо 54 мача до края на годината с цел по-спокойно зимуване.

Под особено наблюдение на органа, контролиращ честната игра по терените у нас, щели да бъдат двубоите на тимовете в долната половина на таблицата. Поглед към класирането на Югозапад показва, че шампион отзад напред е Банско. „Козлите“ имат 10 загуби от 11 мача в първенството и една единствена точка, като тази събота посрещат петия Чавдар (Етрополе), който е далеч от зоната на изпадащите с комфортния актив от 19 пункта. Впрочем, банскалии са един от малкото отбори у нас, сблъсквали челно с Комисията по етика и феърплей. В момента двама бивши играчи на тима от ски курорта – Иван Топузов и Любомир Витанов, са обвиняеми от специализираната прокуратура за манипулиране на мачове преди 4 години. Сигналът срещу тях бе подаден точно от феърплей ченгетата на БФС.

Останалите, закъсали в дъното на Югозападната Трета лига, но далеч пред Банско – Перун Кресна и Левски Чепинци, са съответно с 8 и 10 точки и в събота излизат един срещу друг в опашкарското дерби. Над тях в подреждането са Велбъжд Кюстендил и традиционно коравият Пирин Разлог с по 11, а с по 12 са опасните муцуни от Гранит Владая и Рилски спортист Самоков.

По регламент от 18-членната лига изпадат 2 отбора. Първото място пък гарантира промоция при професионалистите, като битката отсега е между цяло каре – Вихрен Сандански, Беласица Петрич, Марек Дупница и ФК Кюстендил