Новакът в Трета лига-Югозапад Гранит (Владая) ще посрещне първия си съперник след наказанието за мача с Велбъжд (Кн) на стадиона в Драгалевци.

Както е известно, въпросната среща от 10-ия кръг беше прекратена. БФС-София наказа ФК Гранит /Влад./ с лишаване от домакинство за 6 срещи и глоба в размер на 1250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 7, в), от Дисциплинарния правилник на БФС.

Така мачът Гранит- Рилски спортист (Самоков) от 12-ия кръг ще се играе на стадиона на Септември в квартал Драгалевци. Пет мача пък е лишен от права Георги Гайдаров, който беше замесен в мелето и нападна фен на трибуните.

Няма да има мачове през този уикенд в две от най-южните общини в България- в Петрич и Сандански заради прекалено много положителни случаи на коронавирус там.

БФС-Благоевград реши: "В връзка с заповеди на кметовете на Община Петрич номер 4-А-377/21.10.2020г. и Община Сандански номер АПИОЧР-148 23.10.2020г. Футболните клубове от горепосочените общини се спират от участие Р.П.Ф.МЪЖЕ И ДЕЦА ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ от ОС на БФС Благоевград колкото е карантината.

Дисциплинарната комисия на БФС в Благоевград лиши от състезателни права Тодор Гюрев от ФК "Градешница" за срок от 1 година. Наказанието е за удар в лицето на съдията на мача между Изтребител (Ново Делчево) и Градешница, завършил 4:0 в 5-ия кръг на Б областна група Струма-1.

Отделно от това, заради инциденти от дисциплинарен характер и навлизане на агитката на терена без последствия, съгласно чл.36 ал.1 т.4 б."а" от Дисциплинарния правилник налага на Ф.К."Градешница" имуществена санкция в размер на 625лв.

Тежко наказание отнесе Пещера (село Галата), състезаващ се в Северозападната Трета лига, от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. За нанесен удар в района на стадиона на длъжностно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, В от ДП на БФС за сезон 2020/2021 г., Дисциплинарната комия наказва СФК"Пещера" с. Галата с лишаване от домакинство за 6 срещи и имуществена санкция в размер на 1250 лева. Инцидентът е станал по време на мача с Локомотив (Дряново) от 11-ия кръг.

Наказанието на галатенци влиза в сила от другата седмица, когато посрещат Янтра (Полски Тръмбеш). Очакванията са да бъде посочен стадионът в Тетевен за изтърпяване на наказанието.

На редовно заседание на Дисциплинарната комисия на БФС-Плевен бяха разгледани провиненията на състезатели от проведената среща от 6 кръг от областното първенство по футбол "Б" изток между отборите на ФК "Славия" (Новачене) - ФК "Космос" (Гривица), проведена на 18.10.2020 год. от 11.00 часа в Новачене , бяха взети следните решения :

Наказва Веселин Христов Стефанов от отбора на ФК "Славия" Новачене за получен червен картон в срещата за удар с ръка на противников състезател при спряна игра, със спиране за 3 / три/ срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. Г от ДП.