Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС-София наказа с един мач лишаване от домакинство Балкан (Ботевград) заради инциденти на мача от 18-ия кръг срещу Вихрен (Сандански). Срещата завърши 1:1, а ботевградчани ще изтърпят наказанието си във втория пролетен кръг срещу Рилски спортист (Самоков). Отделно от това ботевградчани са наказани и с още финансови глоби заради други провинения. Наказания има и за старши треньорът на Вихрен (Сандански) Емил Велев-Кокала и за колегата му от ОФК Костинброд Любомир Божанков.

Решенията на БФС-София са:

- ДК наказва ФК Балкан /Бот./ с лишаване от домакинство за 1 среща и глоба в размер на 1250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 5 от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва ФК Балкан /Бот./ с глоба в размер на 250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 4, а), пр. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва ФК Балкан /Бот./ с глоба в размер на 125 лв. на основание чл. 37 (1), т. 26 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Първото наказание е по член 37, а точката и алинеята гласят:

За допуснати нарушения или неспазване на изискванията за ред и сигурност на/или извън стадиона (но в района на стадиона), преди, по време и след срещата, на футболните клубове-участници в срещата, се налагат следните наказания:

- Опити за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни или длъжностни лица, или увреждане на МПС на гостуващия отбор и длъжностните лица в района на стадиона

- Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните - преди, по време и след края на срещата без последствие

- За обидни и нецензурни скандирания от публиката на ФК, участник в среща, се налага имуществена сенкция на съответния ФК в размер на 1000 лева.

- ДК наказва Любомир Божанков - ст. треньор на Костинброд /Кост./ със забрана да изпълнява функциите си за 1 среща и глоба в размер 150 лв. на основание чл. 34 (1), т. 2, 4-3 от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва Емил Велев - ст. треньор на Вихрен /Санд./ със забрана да изпълнява функциите си за 1 среща и глоба в размер 150 лв. на основание чл. 34 (1), т. 2, 4-3 от Дисциплинарния правилник на БФС.