Амбициозният Банско респектира конкуренцията с гръмък трансфер, след като си осигури услугите на бившия централен нападател на ЦСКА 1948 Петко Петков.

30-годишният таран, който в предния шампионат с екипа на Рилски спортист мина кота 100 на головете си в аматьорския футбол, се разбра с изпълнителния директор на „козлите“ Крикор Румян от раз и направи първа тренировка на стадион „Свети Петър“.

Привличането на Петков е сигурен знак, че клубът от зимния курорт отново ще играе водеща роля в Югозападната Трета лига, още повече че под връх Тодорка остава и любимецът на феновете Христо Спасов, който през миналата кампания реализира цели 26 попадения.

Очакванията са двамата топстрелци да заформят една от най-ефективните атаки в родния футбол изобщо. За Петко Петков Банско ще е 9-ият тим в кариерата след Монтана, Академик (Сф), Видима (Раковски), австрийския Велс, Своге, Спартак (Вн), Рилски спортист и ЦСКА 1948.

За да дойде при „козлите“, практикуващият кикбокс собственик на фитнес в Студентски град в София, пренебрегна няколко значително по-добри финансово оферти. Той бе и крайъгълният камък в намеренията на благодетеля на носителя на купата на България Локо (Пд) – Христо Крушарски, който дава парите и в Самоков, за завръщане на Рилецо при професионалистите.