Третодевизионният футболен отбор на Арда Кърджали днес проведе първата си тренировка на стадион "Дружба" в Кърджали в обновен състав и с нов старши треньор - Елин Топузаков.

Тя се проведе в присъствието на новото ръководство на отбора, в лицето на президента на клуба инж.Петър Пешев, спортния директор Емил Кременлиев, кмета на града инж.Хасан Азис и религиозните лица - отец Петър и бившият главен мюфтия Фикри Сали, които отправиха молитва за успеха на клуба.

Топчо действа с размах в Арда, привлече известни имена

Арда (Кърджали) започва своята подготовка с 10 нови попълнения, като всички останали до 26 са от досегашния тим. По думите на спортния директор - Емил Кременлиев, не се предвижда привличането на нови външни футболисти. Той обясни пред журналисти, че в момента отборът е на първи етап от селекцията си. Групата ще бъде редуцирана до 22-23 играчи. 

Още едно познато име се довери на Топчо и Арда

"Знаем точно и ясно къде сме тръгнали - за "Б" група, стъпало по стъпало", каза Кременлиев и допълни, че първата контрола на новия тим е на 12 юли, по време на лагера в Банско, с местния тим. Той даде висока оценка на спортната база, като определи стадион "Дружба" на "малко бижу".

Кметът инж.Хасан Азис обясни, че на този етап Арда (Кърджали) има концесионен договор за стадиона, но се подготвя и нов. До края на годината общината ще положи усилия да довърши строителните дейности по изцяло обновеното спортно съоръжение - поставяне на специално осветление и за нощни мачове, допълване на седалките.

Предстои да бъде обсъден и въпроса дали феновете на Арда (Кърджали) ще заплащат, за да гледат мачовете на местния тим, като най-вероятно достъпът до срещите няма да е свободен, каза на свой ред президентът на клуба инж.Петър Пешев.