Въпреки, че не обича да дава прогнози треньорът на моряците набор 98 Калоян Георгиев прогнозира финал Черно море-Академия Георге Хаджи в предстоящия международен турнир за юноши „Бултекс Къп” 2014 в КК Албена.

Калоян Георгиев добави, че все пак резултатите са на втори план и важното за него е, че се дава възможност на децата да се изправят срещу сериозни отбори от едни от най-добрите футболни школи в Европа.

"В перфектно състояние сме всички. В очакване сме на старта на турнира. Готвим се за мача с Манчестър Сити. По принци повечето чужди отбори, които идват за участие в турнира са шампиони на страните си. Манчестър Сити са шампиони на Англия, Цървена звезда са шампиони в Сърбия, Академия Георге Хаджи са с 8 национала. ПАОК са много сериозен отбор, победили са Аякс с 2-0", заяви треньорът.

"Гърците играят по принцип в силни турнири, където участва и Милан. Общо взето няма слаб отбор в предстоящия турнир. Благодаря на организаторите на турнира, че направиха възможно нашите деца да се изправят срещу толкова силни отбори от може би едни от най-силните школи в Европа. Резултатите в предстоящите мачове ще са на втори план при нас. За мен е важно децата да усетят атмосферата в мачове срещу силни отбори, важното е да израстват като личности.да се забавляват. Нека усетят едни хубави мигове, които остават за цял живот. Много ще е трудно. Да, ако успеем да спечелим ще е добре, ще е супер, но целта ни е да се докоснем до големите школи. Не обичам да давам прогнози, но хайде...виждам вероятен финал Черно море срещу Академия Георге Хаджи”, коментира Калоян Георгиев.