През изминалата нощ е стреляно по автомобила на бизнесмена Юри Галев, научи Дарик радио. Инцидентът е станал около 02.30 часа след полунощ между курорта „Боровец” и село Бели Искър. Юри Галев е пътувал заедно с брат си в лек автомобил „Фолксваген”. Двамата не са пострадали при стрелбата.

Дарик научи, че по бизнесмена е стреляно два пъти, но той не е пострадал. След инцидента той е отишъл в полицията и е подал жалба. В РПУ – Самоков се води досъдебно производство по случая.

Юри Галев е президент на футболен клуб „Рилски спортист” – Самоков. Той е и стар познайник на полицията. Обвиняван е в организиране на престъпни групи, отвличания и хулигански прояви, повечето от които - по футболните стадиони. През август 2001 година Юри Галев бе обявен за издирване от СДВР заради отвличането на 31-годишен мъж в София. Похитителите задигнаха и колата на жертвата "Фиат Типо". Часове по-късно се обадили по мобилния телефон на съпругата на мъжа с искане за 15 000 лева откуп. Разследването тогава установи, че организатор на престъпната група е криминално проявеният Юри Светославов Галев.

Година по-късно, през януари 2002 година, Галев отново бе задържан по обвинение в блудство. Президентът на ФК "Рилски спортист" бе задържан на 21 януари след сигнал, че отвлякъл две танцьорки от еротик-бар в "Боровец".

На местните избори през 2007 г. Юри Галев бе избран за общински съветник в Самоков от листата на партия "Атака".