Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира вчерашното съдийство на Кольо Данев, след като е изгледал видео запис от срещата Локомотив София - Левски.

Според наставника на „сините” арбитърът не отсъдил по една дузпа и за двата отбора. Данев не е дал дузпа на домакините заради нарушението срещу Балдовалиев, а е ощетил Левски, като не е маркирал дърпането на Боримиров в наказателното поле.

„Съдията спести много картони и пусна прекалено твърда игра. В последните мачове ни свирят съдии без нужното самочувствие и увереност. Не смятам, че Кольо Данев е съдия, който можеше да се справи с това дерби. Така беше и на мача ни в Благоевград. Той се опита да свири, но този мач му е на прекалено високо ниво”, така коментира вчерашното съдийство Станимир Стоилов.

„Щом позволяваш футболистите да ти се качват на главата, значи си далеч от съдийството. Миналата година бяхме щастливи хора, защото всички си мислеха, че с международни съдии ще им е по-лесно срещу Левски. Използвахме тази ситуация, защото когато има европейски съдии, Левски играе европейски футбол. Спечелихме лесно, както гостувания, така и дербитата, защото нямаше лежане, бавене и български хитрини”, допълни треньорът на Левски.

Стоилов призна, че за мача с ЦСКА неговите футболисти трябва да покажат повече характер. „Телкийски допусна грешки, като не реши двубоя за един миг. Това е причината някои футболисти да струват милиони, защото решават мачовете за един миг”, каза още Станимир Стоилов.

Треньорът на шампиона е спокоен относно липсата на Лусио Вагнер. „Веско Минев няма от какво да се притеснява. Той е играч на Левски, а и юноша на клуба. Като футболист на Ботев мисля, че има победа над ЦСКА”.

Стоилов не скри, че отборът му трябва да работи много, за да изчисти проблемите с многото пропуснати положения. „Доволен съм от Зе Соарес, защото се включи добре. Пробваха да го респектират, но той не се поддаде. Сигурен съм, че не е от плашливите. Ще разчитам на него и за дербито срещу ЦСКА”, призна Станимир Стоилов.