Христо Стоичков е опитал да уреди трансфер на бразилския нападател на втородивизионния испански отбор Кордоба - Чарлес, в Левски (София), съобщи местният вестник "Кордоба", цитиран от БТА. Стоичков е предложил оферта за 27-годишния бразилец от името на Левски - 350 000 евро за клуба и 400 000 евро на сезон за футболиста.

Предложението на този етап е отхвърлено, тъй като Кордоба разчита на бразилеца да помогне на отбора за спечелване на промоция за елитната Примера Дивисион.

Христо Стоичков е преговарял за играча по време на посещението си в Кордоба в началото на седмицата. Носителят на Златната топка за 1994 година изгледа мача за Купата на Испания между Кордоба и Бетис във вторник, спечелен от Кордоба с 1:0.

Първоначално се появиха информации, че Стоичков гледа няколко играчи на Кордоба, които да предложи на български отбори, но според местната преса целта на посещението на Стоичков е била само една - бразилеца Чарлес Диаш де Оливейра.

Христо Стоичков е бил придружаван от адвокат и представител на Левски, като предложението е било повече от примамливо за играч с изтичащ в края на сезона договор - 350 000 евро трансферна сума за клуба и тригодишен договор за играча в Левски с годишна заплата от 400 000 евро, твърди вестник Кордоба. В предложението е имало и клауза за 20 процента от евентуален бъдещ трансфер на бразилеца. Ръководството на испанския клуб обаче е решило да задържи играча поне до края на сезона, тъй като счита бразилеца за важна част от отбора.