Завърналият се към футбола Станислав Танев даде интервю за Гол линия на Дарик. 39-годишният нападателят отново облече фланелката на Олимпик Тетевен като до този момент дори успя да отбележи и няколко гола. Танев разказа как се е стигнало до завръщането му на терена, както и за българския футбол като цяло.

 

„Бях по работа в Тетевен и се картотекирах, за да си начеша крастата. Ще обърнем внимание на детско-юношеската школа на тима. Ще се опитаме да създадем отбор за В група, който да участва за Купата и да поддържаме спортната база”, коментира Танев.

 

Танев сподели още, че извън футбола се занимава със земеделие и хотелиерство, но все още изпитва симпатии към старозагорския Берое и често посещава стадиона в града на липите.

 

„Извън футбола се занимавам със земеделие, хотелиерство, имоти. Ходя на мачовете на Берое. Все още ме боли за този клуб, но няма човек, който да ги обедини, за да стане нещо голямо. Берое не заслужава да бъде този отбор, който е в момента. Преди години именно затова отиде в дъното, тъй като няма можещи и знаещи хора, които да се занимават и да гледат какво изисква съвременния футбол”, продължи нападателят.

 

„Бях готов да се завърна в Берое. Казаха и, че ще се обадят, но що могат да се оправят без мен, аз не се сърдя. В момента има финансова структура, която ще им помага, но както хората казват – не всичко е пари.”

 

„Специално към тези хора нямам нищо против, щом правят всичко възможно да спасят футбола в един голям град. Банев преди също се допитваше до мен, но не ме слушаше. Все пак съм 13 години във футбола и доста неща са ми ясни и знам как да ги направя.”

 

Танев също добави, че чужденците, които идват в българските тимове, го правят просто защото не могат да отидат в по-големи отбори.

 

„99% от чужденците в България са ментета защото за тези пари просто няма къде да отидат. За мен те са неможещи. Нямат поле за изява и търсят лесното и където могат да пробият”, каза още бившият нападател.

 

Той допълни, че доста президенти на клубове в А група прахосват парите, имайки предвид тимовете от долната половина на таблицата.

 

„Водещите тимове имат пари и собствениците им знаят какво преследват, но може би някои от другите президенти, които дават пари са психично болни”, коментира Танев.

 

Чуйте цялото интервю със Станислав танев в прикачения аудио файл.