Ръководството на пловдивския Спартак излезе с официална позиция, след като днес стана ясно, че държавата ще отпусне 37 млн лева за развитието на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, но кметът на града - Здравко Димитров, категорично заяви, че другите два пловдивски клуба - Спартак и Марица, няма да бъдат финансирани. 

От клуба заявяват, че в най-скоро време ще се обърнат към премиера Бойко Борисов. 

Ето и цялото изявление на Спартак: 

"Уважаеми спартаклии,

Уважаеми пловдивчани,

Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив категорично подкрепя отношението на държавата към футболната инфраструктура.

С отпуснатите вчера средства Пловдив ще има два прекрасни стадиона.

В началото на 2018 г. ние поехме славния клуб Спартак с цел възраждането и развитието му. Основният ни приоритет е отборът да има свой клубен стадион, защото и нашето виждане е, че всеки футболен клуб трябва да има свой дом.

Веднага започнахме процедури и извървяхме труден път, за да стигнем до 6 февруари 2020 г., когато официално получихме стадион "Тодор Диев" за 35 години.

Винаги сме твърдяли и продължаваме да сме категорични, че със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ще превърнем стадион "Тодор Диев" в още едно бижу на Пловдив, на който ще могат да се играят мачове от Лига Европа.

Никога не сме искали и няма да искаме средства за нашия дом, защото смятаме, че е наш ангажимент да го изградим.

На 1 март 2019 г. Спартак влезе под наем и изполва бившия Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно състояние. Там ни беше срам да водим нашите деца да тренират. Това е общинска собственост. Там всеки ден тренират стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита- ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6-цифрена сума - лични средства, за да приведем общинската база във вид, в който да не ни е срам да посрещаме други отбори и да не излагаме община Пловдив.

Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни подкрепят и не са никак малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад Стефан Стамболов.

На този етап няма да го направим!

Тъй като днес кметът на града Здравко Димитров обяви, че той ангажименти към Спартак не е поел, ние категорично заявяваме, че в името на децата и тяхното развитие, в най- скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който винаги е показвал, че спортът и най- вече детско- юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е готов с проект за своята база, включващ цялостна реконструкция на сегашния естествен терен с изграждане на трибуни за 1000 зрители, изграждане на два нови естествени футболни терена, изграждане един голям изкуствен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, изграждане на покрит изкуствен терен, изграждане на фитнес и модернизация на всички съблекални.

Това е нашето бъдеще!

Ръководството на Спартак 1947 Пловдив"