Локомотив Пловдив показа равностойна игра и не се даде лесно на Зенит Санкт Петербург. Контролата, която руският шампион спечели с 2:1, представляваше и първи мач от приятелския турнир „Марбея Къп”, който стартира на испанска земя.

Селекцията на Неделчо Матушев можеше да стигне до престижен хикс, след като успя да изравни резултата в средата на второто полувреме, но играчите на Лучано Спалети все пак стигнаха до победата.

Добро включване направи най-новото попълнение в състава на „смърфовете” Сержиньо. Португалецът се появи в игра след почивката, като дори имаше възможност да вкара гол, но останал очи в очи с Юрий Жевнов, прехвърли както стража, така и вратата.

Единственото попадение през първата част падна в 13-та минута. Саболч Хусти завърши вихрена атака на руския шампион, подхваната отдясно от Александър Йонов, той центрира в наказателното поле, Александър Кержаков спря за Хусти, който разстреля вратаря на Локо Пд Флориан Лучини за 1:0 в полза на руснаците.

Пловдивчани успяха да изравнят в 73-та минута. Хуан Бариентос вкара за 1:1 след като бе изведен от Раймонди сам срещу вратаря Жевнов. Бариентос копна топката и тя влезе в мрежата зад руския вратар в чест на 20-те фена на „смърфовете”, дошли да подкрепят своя тим.

Радостта на Локо Пд трая кратко, тъй като само след три минути Зенит отново излезе напред в резултата. Малко след като се появи в игра през второто полувреме Евгений Стариков получи хубав пас пред вратарското поле на българския тим и вкара за 2:1. При този резултат завърши контролата.