Отборът на Сливен победи с лекота тима на Академик в опашкарското дерби между двата тима от 19-ия кръг на А група. Двубоят на „Хаджи Димитър” завърши при категоричното 3:0, като почти през целия мач гостите от София не успяха да затруднят вратата на Сливен.

Веселин Веселинов откри за домакините още във втората минута на двубоя. След центриране от пряк свободен удар, топката бе отклонена към Веселинов, който с глава от четири метра не сгреши за 1:0.

След силното си начало футболистите на Сливен продължиха да диктуват темпото на терена, което доведе до ново попадение в противниковата врата. Бакалов проби добре отдясно, където бе фаулиран, но главният рефер даде авантаж, показвайки играта да продължи. Бакалов напредна и навлезе добре в наказателното поле и стреля през краката на вратаря Стоянов. Второто попадение за Сливен дойде в 20-ата минута на срещата.

Най-доброто положение за гостите дойде в 23-ата минута, когато ДИмчев бе изведен очи в очи с вратаря Караманов, но стражът на Сливен излезе придвидливо и изчисти топката. Тя попадна в краката на Василев, но опитът му да прехвърли вратаря на домакините не бе успешен.

Всичко в срещата бе решено минути след подновяването на играта през втората част, когато отново Веселинов успя да се разпише. Футболистът на домакините вкара ефектно попадение със странична ножица, след като засече отскочилата от Мбемба топка след удар на Илич.

Така Сливен записа изключително важни точки в борбата си за оцеляване в А група. Тимът на треньора Димчо Ненов вече има актив от 16 точки, толкова колкото има и отборът на Калиакра. Войводите обаче остават в зоната на изпадащите. Академик пък е на 12-та позиция.