На свой терен Славия победи Ботев Враца с 3:2 в двубой от втория кръг на А група. Белите вкарваха два бързи гола в началото на двете полувремена, а накрая останаха с 10 човека, след като вратарят Стефано Кунчев бе изгонен и се наложи неговото място да заеме голаджията Николай Божов.

Още не бяха изминали и 70 секунди игра, когато Йордан Юруков шутира от границата на наказателното поле, стражът Станев изби, топката попадна в Галин Иванов, който от 3 метра на празна врата нямаше какво друго да направи, освен да я прати в мрежата за 1:0.

Гостите изравниха още в 8-ата минута. Ели Маркес с глава изчисти неразчетено топката, Модлованов не успя да я отиграе, кълбото попадна в Бранимир Костадинов, който нахлу в наказателното поле и хладнокръвно прехвърли вратаря Кунчев за 1:1.

Радослав Василев от домакините получи травма и бе принудително заменен от Георги Христов в 14-ата минута.

Славия поведе отново в 22-ата, когато Йордан Юруков центрира от фаул по лявото крило и от пет метра с глава непокритият Ели Маркес вкара за 2:1, компенсирайки грешката си при попадението на врачани.

Белите почнаха мълниеносно и второто полувреме, като в 48-ата минута резултатът стана 3:1. Николай Божов овладя топката в пеналта на гостите и центрира на главата на Йордан Юруков, който от десетина метра прати топката в мрежата на Станев и сам се разписа, след като изработи първите два гола за столичани.

В 53-ата Славия можеше да отбележи и четвърто попадение, след като Радослав Димитров бе изведен добре в полето на врачани, напредна и шутира, но ударът му срещна страничната греда.

Двубоят вървеше към сигурна победа за тима на Мартин Кушев до 82-ата минута, когато вратарят Стефано Кунчев фаулира откъсналия се сам срещу него Бранимир Костадинов, реферът Георги Димитров посочи бялата точка и изгони Кунчев.

Тъй като вече бяха извършени всички смени на вратата на белите застана централният нападател Николай Божов. Виктор Дениран вкара дузпата, като Божов хвана ъгъла, но бе твърде далеч от топката, за да може да спаси.

В последните минути защитниците на Славия самоотвержено се хвърляха пред топката, за да не стига тя до вратата, пазена от Ники Божов и успяха да се предпазят от ново попадение за крайното 3:2.