Популярният телевизионен водещ и шоумен Слави Трифонов взе отношение по темата с отказването на Димитър Бербатов от националния отбор на България. В емоционално изявление, Трифонов апелира вече бившия капитан на „трикольорите” да се върне в националния отбор. Той споделя, че е тежко да си пред очите на всички, но зове Бербатов за проява на характер.

Ето и пълният текст на писмото от Слави за Митко, без съкращения:

„Отворено писмо

от Слави Трифонов

до Димитър Бербатов

Уважаеми г-н Бербатов,

Би трябвало да започна писмото си с тези думи, но се познаваме отдавна, затова ще се обърна към теб с „драги Митко”.

Приех с разочарование и огорчение решението ти да напуснеш националния отбор по футбол.

Знаеш, че винаги съм те подкрепял и съм един от най-ревностните привърженици на таланта и труда ти. Смятам, че за всички нас е голяма чест българин да играе в най-големия клуб в света – „Манчестър Юнайтед”.

Гледал съм всички твои мачове и съм се радвал на успехите ти, които са безспорни. Тези успехи са извоювани пред всички и тях не може да ти ги отнеме и най-злонамереният критик.

Обръщам се към теб като към човек, на когото винаги съм се възхищавал.

От опит знам, че популярността е привилегия, но и голяма отговорност.

Когато си пред очите на всички, получаваш много любов, но и много завист и омраза. Просто по нашите земи хората са свикнали „силно да любят и мразят”. Въпрос на характер е да оцелееш сред тези крайни емоции и да не им позволиш да те променят.

Знаеш, че футболът се играе заради феновете, а не заради критиците и псевдоразбирачите. А феновете ти не заслужават да им обърнеш гръб.

Да носиш националната фланелка и да слушаш химна преди мач е голяма привилегия. Не се отказвай от нея само заради неколцина неразбрани плювачи.

Завършвам писмото си с надежда, че твоето решение не е окончателно, така както са неокончателни всички решения на министър-председателя Бойко Борисов.

Все още имаш възможност да промениш позицията си и да се върнеш в националния отбор.

Не я пропускай!”