Ясно е, че да победим швейцарците утре никак няма да е лесно. Не че те са голяма сила,но нашите национали напоследък хич не вдъхват доверие.

За да вземат трите точки и останат в борбата за класиране, футболистите на Матеус трябва да действат като швейцарски часовник. Сигурно, надеждно и без нито секунда забавяне.

Изглежда почти утопично, още повече, че двете основни колелца в механизма - отказалият се Бербатов и наказаният Мартин Петров не са в строя. Така че ще се наложи някакво преправяне. Нещо като да ремонтираш „Ролекс” със сингапурски части.

Но кой знае? Някой път си купиш евтин, скромен часовник, пък работи безупречно. Може и да не е швейцарски. За да успеят, футболистите на Матеус утре трябва да работят точно така. Усърдно и със старание. Пък с малко късмет, може и да успеят. Все пак става дума за футбол, не за шоколади и часовници, противникът не е толкова страшен.

А при победа, самочувствието срещу Черна гора през юни ще бъде друго. Оттам и шансовете за класиране, сега нищожни, може и да нараснат значително до съвсем реални.