Председателят на съдийската комисия Костадин Стоичков направи доста странно изказване. Той  защити Георги Кабаков и неговите решения в мача между Лудогорец и Черно море, след който скандалният рефер получи доста критики. Въпреки че опорочи мача, Стоичков подкрепи Кабаков и даде да се разбере, че ще толерира грубите грешки. Шефът на реферите доста се обърка на въпрос защо тогава Кабаков е бил изваден от нарядите за последния кръг. Той отговори, че с всички съдии се процедира по този начин.

Тук обаче възниква следният въпрос: За къде Стоичков пази Кабаков, след като по неговите думи излиза, че той е най-добрият съдия? Ясно е едно нещо. Новият шеф на реферите тотално се оплете в опитите си да прикрива безпринципността. 

"Няма жалба. Един съдия се създава с години. Кабаков в неофициални разговори е в проектите, някои казват за Евро 2020. Това не съм чул, но в проекта за Мондиал 2022 е Кабаков.

Тези критики, когато са основателни, аз ще ги приема. Когато не са, няма как да ги приема. Трябва да ви уверя, че съдийската комисия, когато има даден казус, разглеждаме обстойно представянето на съдията, така че излизаме с вътрешно становище и заставаме зад съдията или не заставаме. Недопустимо е, когато ръководителите на клубове, когато треньори, когато други хора, които са в ръководството на футбола, отправят критики. 

Съдийската комисия няма да прави такава практика, че да влиза в полемика, в обяснителен режим, да се обясняваме и така нататък. Има си правила, по които Съдийската комисия ще реагира. Това е нормалната реакция", заяви Стоичков.