Шефът на Берое Дамян Георгиев и старши треньорът на отбора Илиан Илиев заявиха, че в отношенията между тях всичко е наред и разминаванията са изгладени, но и обяви, че иска да се „отърве от акциите си”.

Двамата застанаха един до друг пред медиите в Стара Загора на съвместна пресконференция и си стиснаха ръцете преди началото на брифинга.

„Няма проблеми между мен и Илиан и затова сме пред вас. Няма конфликт, който да ни разделя, защото проведохме разговор помежду си и всичко изяснихме и тези разминавания приключиха. Наистина в момента генералният проблем е финансирането на клуба и ние търсим всякакви начини да се разреши колкото се може по скоро. До ден днешен Берое няма нов собственик”, каза Георгиев.

Той опроверга категорично плъзналите слухове в града, че едва ли не не иска да дава акциите на клуба: „Никога не съм отказвал да прехвърля акциите на кандидат, който иска да поеме финансирането на отбора.”

„Аз ще бъда първият човек, който ще иска да се отърве от акциите, но в този случай трябва да се подходи отговорно към ситуацията”, каза още Георгиев.

Във вторник Дамян Георгиев е провел разговор с футболистите и треньорския щаб в съблекалнята: „Още разговори ни предстоят отделно с всеки играч след мача с Монтана.”

Треньорът Илиан Илиев също потвърди, че всички разминавания с ръководството са изчистени: „Случи се това, което трябваше да стане отдавна - да се видим, и да изчистим нещата и да продължим напред”.

Според него най-главното нещо за клуба е да се намерят финанси, за да се запази сегашния отбор, който прави фурор с изявите си в А група.

„Никой от футболистите не е казал, че иска са си тръгва от Стара Загора след края на полусезона”, категоричен е Илиев.