Последната част от голямото дарение, осигурено от известното семейство Петър и Маргарита Домусчиеви, постъпи на 18 септември 2020 г. в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД  в Ловеч.

То представлява  респиратор – Дрегер за  отделението по реанимация и анестезиологичен апарат за ортопедията. Оборудването бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата.

По-рано бяха доставени електрохидравлична операционна маса  Ben Q за хирургическото отделение, озонатор и други - консумативи и оборудване за борба за COVID - 19.

Дарението е на обща стойност 100 000 лева. Семейство Домусчиеви, заедно със своите синове Кирил и Георги Домусчиеви, които са собственици на Лудогорец, не за първи път даряват.

През май кметът Корнелия Маринова проведе разговори с д-р Румяна Нановска за най-належащите нужди. По повод днешното дарение Община Ловеч официално благодари на всички юридически и физически лица, които се включиха от началото на пандемията в набирането на средства в помощ на болницата.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.