Ръководството на Видима-Раковски запазва доверие към старши треньора Костадин Ангелов, въпреки слабите резултати на отбора и почти сигурното изпадане от елита.

Севлиевци допуснаха шесто поредно поражение в "А" група във вторник след 0:1 като домакин на Берое. Това беше и шеста последователна загуба в шампионата за отбора на стадион "Раковски".

Видима падна в десет от последните си 11 мача и изостава на 5 точки от спасителната зона шест кръга преди края на сезона.

Следващите две срещи на практика ще решат съдбата на отбора.

Севлиевци приемат Монтана, а след това гостуват на последния в класирането Светкавица.

За домакинството на монтанци на 22 април Костадин Ангелов няма да може да разчита на трайно контузеното крило Евгени Игнатов, както и на наказания заради натрупани жълти картони ляв бранител Калин Щърков. Защитникът Георги Иванов пък е болен от грип и също е под въпрос за срещата.

От управата обаче са наясно, че трудно ще мотивират футболистите в борбата за оцеляване до края на сезона заради сериозната финансова криза. Клубът дължи на играчите малка част от заплатите им за ноември, както и изцяло възнагражденията за следващите четири месеца за периода декември - март.

Ситуацията е толкова сериозна, че за футболистите няма осигурени клубни анцузи. Във Видима дори не разполагат с лицензирани от БФС топки, а официалните домакински мачове се играят с топки на гостуващите отбори.