Националните отбори на Румъния и на Босна и Херцеговина за хора в неравностойно положение ще пристигнат в петък в София, за да вземат участие в международен турнир, организиран от „Спортс Мениджмънт България”. Състезанието, което ще се проведе на 25 и 26 юни, е последна проверка за „Отбор на надеждата” преди тазгодишното световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу (Шотландия).

Двудневният турнир ще се играе на футболния терен на Национална спортна база в „Дианабад”, който се намира непосредствено до Антидопинговия център и бейзболното игрище. Събитието ще бъде открито на 25 юни в 10:30 часа от най-успешния български треньор Радостин Стойчев, който тази година е посланик на „Отбор на надеждата”. На турнира ще присъства и Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика” на телекомуникационната компания „Теленор”, която е генерален спонсор на българския тим.

Във всеки от двата дни турнирът ще бъде четиристранен. В първия ден като четвърти тим ще се включи „Африка Юнайтед”, който е съставен изцяло от студенти, бежанци и имигранти от Африка. „Отбор на надеждата” вече игра с този тим в първия си турнир „Играй с нациналите”. Включването на африканците ще е изключително полезно за отбора на Румъния, който е в една група с Нигерия на Мондиала в Шотландия (10-16 юли). Във втория ден като четвърти тим ще се включат бивши национали на „Отбор на надеждата” от последните четири години.

Босна и Румъния са сред най-силните европейски състави участващи на световното първенство по футбол за бездомни хора. Босненците са осми в тазгодишната ранглиста, а през 2014 година в Чили играха във финала заедно с тима на домакините, но загубиха. Румънците са непосредствено след тях в годишното подреждане.

Същевременно „Отбор на надеждата” смени терена, на който провежда подготовката си за предстоящия Homeless World Cup и вече тренира на футболна площадка в междублоково пространство в район „Красна поляна”. Досега националите се готвеха на игрище в кв. „Левски-В”, предоставено безвазмездно от кмета на район „Подуяне” Ева Митова. За благодарност „Отбор на надеждата” подари на г-жа Митова фланелка на тима и си направи снимка за спомен с нея.