На стадион Искър пред около 200 зрители в събота преди обяд в контролен мач по футбол отборът на Малеш победи Рилски спортист като гост с 2:1. Първи откриха резултата домакините в 50-та минута след груба грешка на вратаря на Малеш Боби Стоянов, който започна да лъже, топката му бе отнета и се стигна до 1:0.

Десет минути по-късно Марио Бочев от гостите бе подкосен вътре в наказателното поле на домакините и главният съдия отсъди дузпа, която Георги Жежев превърна в гол за 1:1. В 80-та минута Лъчезар Давков след рейд по десния фланг направи резултата 2:1 за Малеш, при който завърши и контролният мач. Показани бяха и два червени картона - на Димитър Влахов и Вангел Стоянов за груби прояви.

"Доволен съм от футболистите, на които гласувах доверие в този първи мач за деня срещу Рилски спортист. При по-голяма точност в завършващата част на удара на Георги Жежев, Деян Постоловски, Лъчо Давков и Александър Симеонов можеше да се поздравим с изразителна победа срещу домакините. Вече създаваме повече чисти голови положения. Радвам се, че новите футболисти се вместват вече в състава и всичко до старта на първенството ще си дойде на място. Късно след обяд ще премерим сили с Бенковски Пазарджик на стадиона в град Костенец, а в сряда, 5 август, ще гостуваме в Пловдив на тамошния Марица", каза старши треньорът на Малеш Пламен Мицански.