Наставникът на Калиакра Радостин Трифонов остана доволен от изтегления днес жребий за осминафиналите в турнира за купата на България. Късметът отреди на каварненци гостуване в Ловеч. В интервю за клубния сайт Трифонов изрази увереност, че тимът му има сили да отстрани именития си съперник и добави, че е по-добре двата отбора да се срещнат за купата и за първенството сега, отколкото да отлагат някой от мачовете за пролетта.

„Доволен съм от съперника, който ни отреди жребият, ако искаме да спечелим Купата, трябва да побеждаваме и такива отбори като Литекс, ЦСКА и Левски. С оглед на формата, в която се намираме, напълно възможно е да бием и да се класираме на четвъртфинал”, подчерта Трифонов.

„Шампионатният мач с Литекс вече беше отложен веднъж за 3-и декември, не виждам смисъл да се отлага още веднъж. Мачът за Купата може да се изиграе няколко дни по-късно. В момента отборът се намира в отлична форма и за нас ще е по-добре и двата мача да се играят през декември”, добави той.

„Ще мислим за Литекс след утрешния мач, който е основен приоритет за нас. Вече победихме Локо София за Купата, сега е ред да ги бием и за първенството. Това е напълно постижима цел, ако подходим достатъчно концентрирано”, завърши наставникът на Калиакра.