Борислав Цонев се превърна в антигерой за Далиен Про в последния кръг от китайската Суперлига, като беше с основна заслуга отборът му да изпадне от елита на страната. Далиен Про трябваше да победи осигурилия си вече титлата Шанхай Порт у дома, а в същото време да се надявам Тианджин Жинмен Тайгър да победи Нантонг като гост, което се случи. Отборът на Цонев обаче допусна загуба с 2:3, въпреки че водеше с 2:0. 

Двубоят за отбора на Цонев, който игра цял мач, започна отлично и Сезар Манзоки откри резултата в 39-ата минута. В 56-ата минута Ян Ксиан Чуан удвои за домакините от дузпа. Шанхай обаче стигна до равенство с попадения на Ли Ан (71) и Ву Лей (79). 

В 85-ата минута Далиен Про получи нова дузпа. Зад топката застана Цонев, който отправи силен удар, но не намери очертанията на вратата. Домакините тръгнаха в атака в търсене на победен гол, но вместо това получиха такъв в четвъртата минута на добавеното време. Негов автор стана Ву Лей. 

В същото време халфът Петър Витанов започна като титуляр за Тианджин за успеха над Нантонг с 2:1 далеч от дома. Гостите поведоха с гол на Фернандо Роса в 27-ата минута, а в продължението на първата част Роберт Берич удвои. 

Нантонг върна един гол в 64-ата минута чрез Ванг Тонг от дузпа. В 78-ата минута Витанов беше заменен от Сун Ксуанг. 

Така Далиен остана предпоследен с 20 точки и изпада от елита на Китай, докато Нантонг завърши сезона с две точки повече. Тианджин финишира 8-и с 48 точки.