Последната проверка на юношеския национален отбор на България до 19 години на турска земя беше прекратена на полувремето при резултат 1:0 за националите. Причина за края на приятелския мач беше проблем със съдийската бригада.

Реферите, назначени за двубоя, претърпяха пътно-транспортен инцидент и не успяха да се явят навреме за началото на мача. След консултация между двата тима беше решено в ролята на арбитри да влязат хора от двата щаба. Така срещата в спортния комплекс в Алания все пак започна, но неспортменски изяви, най-вече от страна на отбора на Узбекистан, нажежиха обстановката на терена.

За да бъдат предотвратени по-сериозни инциденти и да не се рискува здравето на футболистите, на полувремето бе решено срещата да не бъде доиграна.

В първата си проверка между двата тима преди четири дни съставът на Ангел Стойков постигна категорична победа с 2:0, а и в тези 45 минути показа по-класна игра и поведе след попадение на капитана Денислав Ангелов.

Така България U19 завърши подготвителния си лагер в Турция с три успеха в три мача и голова разлика 5:0.

Състав на България: Виктор Николов, Александър Ганчев, Станислав Работов, Кольо Станев, Димитър Жеков, Станислав Шопов, Кирил Киров, Димитър Стоянов, Мартин Атанасов, Мартин Петков, Денислав Ангелов.