Младежкият ни национален отбор записа поредно поражение в европейските квалификации и остава категорично на дъното в Група 3, след като този път записа загуба с 0:2 от Португалия. Срещата се игра в Гимараеш пред около 10 хиляди души, като домакините успяха само в рамките на 3 минути да отбележат две попадения, с които да решат мача в своя полза.

До почивката възпитаниците на Иван Колев стояха добре на терена, като дори успяха да създадат няколко доста опасни положения, които обаче не успяха да реализират. Първо Наско Курдов пропусна да отбележи, а след почивката своя шанс изпусна и Николай Димитров.

С много добри изяви през първите 45 минути се отличи и Николай Михайлов, който запази мрежата си суха до 63-та минута на двубоя. Тогава след изпълнение на пряк свободен удар, вратарят на Твенте изби топката, но тя стигна до Жоао Морейра, който я прати в мрежата на българите.

Три минути по-късно след грешка в нападение на Ивелин Попов, Салейро организира бърза контраатака и удвои преднината с удар от около 30 метра.

До края на двубоя българският тим не успя да намери пролука в защитата на домакините и така се стигна до поражението, което закотви момчетата на последното място в групата.

След успеха португалският отбор заема второто място, лидер е тимът на Англия със 19.

Стартов състав на България: Михайлов, Кавдански, Бодуров, Иванов, Генев, Божинов,Гаджев, Попов, Огнянов, Димитров, Курдов.