Пореден случай на побой над футболен рефер бе регистриран в поредния кръг на Б Окръжна футболна група в Плевен.

За футболно хулиганство за 24 часа в Първо РПУ- Плевен е задържан 38 годишен плевенчанин, който на снощи нападнал страничен съдия на мач в село Гривица. Футболната среща била между тимовете на село Гривица и град Тръстеник от първенството на Източна "Б" Окръжна футболна група.

Мъжът навлязъл в спортната зона и е ударил по лицето един от страничните съдии – 19 годишен, също от Плевен. Друг подобен инцидент е станал същия ден в 17:00 часа на стадиона в град Гулянци, където се е провеждала футболната среща между отборите на местния тим и село Гиген, информира БГНЕС. 22-годишен футболен фен от Гиген е навлязъл в спортната зона и е ударил с ръка един от футболистите на противниковия отбор /35-годишен от Гулянци/.

22-годишният е задържан за 24 часа. За двата инцидента на нарушителите са съставени актове по ЗООРПСМ. Материалите по случаите днес ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Първият подобен инцидент бе на срещата от първия кръг на първенството на А ОФГ-Плевен на 25 август между отборите на ИМ Долни Вит и Ботев Комарево.

Мачът бе прекратен в 82 минута, заради побой над главния съдия Цветомир Петров от футболистите на ИМ Иво Ангелушев и Светозар Ковачев. Съдийските такси на длъжностните лица също не бяха платени.

За това си деяние двамата футболисти бяха наказани с лишаване от състезателни права за 1 година. Отборът на ИМ Долни Вит бе лишен от домакинство за пет срещи.

Във втория кръг отбора ИМ Долни Вит не се яви на гостуването си на Пордим. На 5 септември президентът на клуба Иво Сашков Ангелушев внесе документ в ОС на БФС Плевен, че бойкотира първенството и прекратява участието си в него.