Почетният президент на Германския футболен съюз /ГФС/ и на Щутгарт Герхард Майер Форфелдер ще гостува в Бургас и ще присъства на мача Черноморец Бургас – Локомотив Сф на 18 октомври /понеделник/.

Ден преди да заеме място в ложата на стадион „Лазур”, високият гост ще стане главно действащо лице в церемония в Бургаския технически университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Форфелдер ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза”. Церемонията ще се състои в неделя от 15 ч в зала 201 на Неорганичния корпус на университета.

77-годишният Форфелдер ще бъде придружаван в Бургас от съпругата си Маргит. Той е виден политик и министър в различни ресори на няколко германски правителства. Бивш президент е на ГФС. Бил е президент и на Щутгарт в продължение на 25 години, като в 10 от тях в клуба като футболист и треньор се подвизаваше и мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков.

„Визитата на Форфелдер е гордост и чест за Бургас и за Черноморец. За мен той е личен пример как човек трябва да работи за футбола. Възхищавам се от лидерските му качества. Титлата, която ще получи в Бургас, е логична, защото много е помагал на България и на футбола ни”, коментира Балъков.