Мъжкият национален „Отбор на надеждата“ записа победа със 7:5 над Индонезия и загуба с 5:8 от домакина САЩ на световното първенство по футбол за бездомни хора в Сакраменто, Калифорния. Двата двубоя се развиха по идентичен начин – тотална доминация на българския отбор през първото полувреме и съществен спад във формата му през второто.

В двубоя с индонезийците „Отбор на надеждата“ поведе през първата част с 5:0, но през втората добави само 2 към своя актив, докато допусна съперникът му да отбележи цели 5 попадения. Срещу САЩ българските национали водеха на почивката с 5:2, но до края на мача получиха 6 безответни гола.

„Отбор на надеждата“ все още е в челото на временното класиране в група А на социалния мондиал, тъй като записа две убедителни победи в първите си мачове в турнира. Българските национали надиграха последователно Република Корея с 9:2 и Италия с 8:2.

В ранните часове на утрешния ден „Отбор на надеждата“ ще изиграе последните си 2 мача от група А на световния шампионат. От 3:40 часа на терен 2 българският тим се изправя срещу аутсайдера в групата Пакистан, а от 6:20 часа на терен 1 среща актуалния световен шампион Мексико. Резултатите от тези мачове ще определят дали националите ще запазят мястото си в топ 4 на групата, което им отрежда да играят сред шестнадесетте най-добри отбора в турнира.

И двата мача ще бъдат излъчени пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube и в профила й във Фейсбук. Турнирът се играе на съоръжението за американски футбол „Хорнет Стейдиъм“ в Сакраменто.