Димитър Воденичаров има разтежение на коремен мускул и няма да бъде включен в състава на Пирин Благоевград за утрешния шампионатен двубой с Локомотив София в столицата. Това съобщи на пресконференция преди мача старши треньорът на орлетата Костадин Ангелов.

Той каза, че ще има и други промени в състава, в сравнение с този, който спечели четвъртфинала за купата с Локомотив Пловдив. Това според него е доказателство, че в отбора на Пирин футболистите не се делят на титуляри и резерви.

„Този мач с Локомотив София е по-важен за мен и за отбора, отколкото бе този, който спечелихме за купата”, коментира Коце Лаптопа.

„Основен проблем за нас е, че Локомотив София почиваха, докато ние влязохме в серия от мачове сряда-събота. Така че те ще са по-свежи при всички случаи, ще бъдат и по-мотивирани, поради факта, че имаха поредица от неуспехи. На мен ми остава още един ден да убедя играчите във важността на предстоящия мач.Това се опитвам да правя и след успеха ни за купата. Реално трудът ни може да отиде на вятъра - и за купата, и за първенството. Не бива ни най-малко да се отпускаме”, заяви Ангелов

Според Костадин Ангелов, когато Пирин загуби агресивността си, се превръща в друг отбор. Затова и утре при гостуването на столичните железничари той отново ще разчита на себераздаването на своите футболисти.

„Трябва обаче да изиграем тактическо разумно мача, да не се хвърляме да пресираме постоянно противника в неговата половина, защото няма да можем да издържим физически”, каза той.

„Не бива никой противник за се подценява, още повече, че ние сме отбор, който е под чертата”, посочи още наставникът на благоевградчани. Той е категоричен, че не трябва да има и еуфория след успешното представяне на отбора за купата на страната.

Що се отнася до предстоящия полуфинал със Славия, Ангелов счита столичният тим за фаворит в този двубой: „Рано е да се правят сметки, нека мине мачът с Локомотив София, тогава ще си правим сметки, каза той. За мен прескачането на важни мачове е несериозно.”