Старши треньорът на Ботев Пд Енрико Пичони заяви пред Гонг, че преговорите по продажбата на клуба да приключат окончателно до четвъртък. Той призна, че организацията в Ботев е на аматьорско ниво и бъдещата му работа зависи изцяло от финала на сделката. Пред Гонг Пичони сподели впечатленията си от есенния полусезон, ситуацията в Ботев и плановете за бъдещето.

- Г-н Пичони, каква е оценката ви за първата част от първенството?

- Оценката ми е абсолютно негативна. Както знаете започнахме сезона с 6-7 мача пасив. Когато дойдох Ботев не приличаше на отбор от „А” група. Тогава положението беше много лошо, но с включването в игра на италианските футболисти вдигнахме нивото, въпреки че не бяха в добро физическо състояние. Видяхте, че след това затруднихме всички отбори, с които играхме, включително и ЦСКА.

- След като се запознахте с нивото на българския футбол къде смятате, че може да се класира Ботев при положение, че нещата в клуба се нормализират?

- Трябват ни още двама или трима играчи. Убеден съм, че с привличането на двама нападатели и един халф с по-различни качества от тези на нашите футболисти отборът ни ще стане много силен и ще се представяме далеч по-добре от сега.

- Набелязали ли сте вече играчи на тези постове?

- Да, разбира се. Най-важното обаче е тези дни продажбата на клуба да се официализира. В деня, в който това се случи Ботев ще поеме по нов път и отборът скоро ще стане такъв, какъвто искат да го виждат феновете. Ще се подобрим и в организационен и в игрови план. В сегашното си положение Ботев е изключително дилетантски клуб.

- При положение, че няма яснота около продажбата, вие готов ли сте с програмата за зимна подготовка?

- Да, всичко съм организирал. Пак ви казвам, че всичко зависи от преговорите. Ако двете страни се разберат започваме да действаме по плана, който съм начертал. Ще пусна момчетата във ваканция и ще ги събера на 10-ти или 12-ти януари. Искам поне 30 дни ефективна подготовка преди пролетния полусезон.

- Групата на Ботев е от близо 40 футболисти. Кои българи ще оставите в отбора?

- Действително е немислимо да се работи с толкова много футболисти. Тези, които заслужиха да бъдат част от отбора играха в мачовете. Според мен има 5-6 много талантливи български момчета, които със сигурност ще бъдат част от тима.

- Кажете кои са те!

- Илиян Йорданов, Чудомир Григоров, Караманов, Витанов, Кочев. От младите е много вероятно да остане Петко Василев, както и най-талантливите от юношите на тима. Искам да работя с млади момчета.