Старши треньорът Петър Пенчев, който остави Ботев Пловдив в елитната ни група, ще изведе отбора за първа лятна тренировка утре сутринта в 9.30 часа.

„Договорът ми е до 30-и юни. Затова в първите 2-3 дни имам задължение да изведа тима в първите му тренировки. Какво ще става след това, не знам. Може би ще подпишем нови договори, но пък и аз, и играчите, имаме да получаваме доста пари от миналия сезон”, каза за БТА Петър Пенчев. Той и помощникът му от пролетта Иван Кочев ще изведат утре сутринта тима за първото лятно занимание.

„Ако трябва да бъда честен, до вчера не се бях чувал с президента Димитър Христолов и имаше доста повече неясноти. Проблемът е, че имам лиценз „А”, който ми дава право да бъда старши треньор в Б група, но не и в А група. Иначе аз имам план за подготовката през седмиците до старта на първенството, ако остана в клуба. В момента обаче не искам да говоря за това”, каза още Пенчев.

Бившият защитник на Ботев, Спартак Пд и Левски допълни, че има уверението на Христолов, че до 4-5 дни ще бъде осигурен треньор с лиценз Про, който има право да стои на резервната скамейка по време на мачовете. Въпросният специалист ще работи в екип с Пенчев.

„Нищо не мога да кажа и по въпроса с напускащите и новите попълнения. Вероятно тези неща ще се изясняват в движение”, завърши треньорът.