Софиянката Лина Додова е взела решение да продаде билета си за легендарния мач между националните отбори на Англия и България на митичния „Уембли”, в който Георги Аспарухов – Гунди вкарва паметен за историята ни гол.

Преподавателката тогава и пенсионерка сега е в затруднено положение и затова е стигнала до тази мярка „да продаде спомените си, за да се стопли”.

„В онези години като отлична студентка бях преводачи и това ми отваряше някои врати”, коментира пред bTV заминаването си за Англия през далечната 1968 година г-жа Додова.

Мачът е емблематичен за страната ни заради феноменалното попадение във вратата на тогавашния световен шампион на Гунди, благодарение на което той става първият българин вкарал гол на  "Уембли".

Цената, която жената е поставила на сантименталната придобивка е 500 лева. Тя разказа още, че е предприела пътуване до Острова, за да гостува на българско семейство, а пребиваването й там е съвпаднало с приятелския мач Англия – България, на който тя е присъствала.

Дипломираният инженер-физик заяви, че никога няма да забрави това изживяване, но е пуснала обява за продажбата на билета, тъй като са й нужни средства: „Великолепен мач. В Англия през онези години имаше т.нар спортсменство. Запазих един спомен, с което се гордея.”