Вратарят на Черноморец Паскал Борел спаси поредната дузпа. Това стана на откриването на новия многофункционален спортен комплекс в бургаския квартал „Изгрев”. Няколко хиляди бургазлии със своите деца уважиха събитието. След тях бяха и футболистите на „Черноморец – Бургас” Паскал Борел, Енис Хайри, Венцислав Бонев и Бранимир Костадинов. На откриването присъства и бронзовият медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година и почетен гражданин на Бургас Златко Янков.

Играчите от представителния тим видимо се радваха на красивото съоръжение като много от присъстващите се снимаха с тях. При откриването на футболното игрище кметът на града Димитър Николов и неговият заместник по строителството Костадин Марков изпълниха по няколко дузпи на вратаря на Черноморец Паскал Борел. Стражът отрази ударът на кмета, но при изпълненията на неговия заместник топката се оплете в мрежата.

В отлично настроение повечето присъстващи пожелаха успех на „акулите” в предстоящия мач срещу „белите” от столицата, като не пропуснаха да потвърдят и присъствието си на стадион „Лазур” в неделната вечер.