Старши треньорът на Рапид Виена Петър Пакулт изразни увереност, че тимът му ще продължи напред в турнира за Лига Европа след 1:1 с Берое на българска земя в двубоя от третия предварителен кръг на надпреварата.

„Ще се класираме за следващата фаза, този резултат ни устройва. Мачът се игра на две полувремена. Първото за нас бе по-добро. Второто те имаха повече положения. Нацелиха и греда. И логично изравниха”, коментира Пакулт.

„Мисля, че след анализ на двете полувремена, бих могъл да кажа, че това е един справедлив резултат и за двата отбора. През първото полувреме ние се държахме по-добре, през второто съперникът стоеше по-добре, удариха греда, имаха още 2-3 ситуации да отбележат”, сподели наставникът на Рапид.

„Нашата цел беше тук да отбележим гол и с това да отидем към втория мач във Виена. Аз не мога да бъда недоволен от резултата. Равен резултат с доста добър противник”, добави на пресконференцията след двубоя Петер Пакулт.

„Първото полувреме бяхме по-сигурни на терена. През второто съперникът тръгна напред, имаше повече атаки и играеше по-офанзивно. След няколко грешни наши паса, те получиха шанс да атакуват вратата ни и така падна и голът”, завърши наставникът.