Българският полузащитник Георги Костадинов получи наградата си за най-добър състезател в една от четирите седмици на февруари в кипърското първенство, но няколко часа по-късно се оказа, че контузия го вади от предстоящото домакинство на Пафос.

Футболната лига на Кипър награди днес четиримата победители през втория месец на годината, като двама от тях бяха от АПОЕЛ. Георги Костадинов беше отличен като номер 1 в срещата с Кармиотиса (Пано полемидия), спечелен с 4:1. В тази среща 33-годишният халф вкара четвъртия гол, но извън попадението шокира с почти невероятните 92 % успеваемост на действията.

Далсио, който също е халф и национал на Гвинея-Бисау, получи приз след отличното си представяне при 2:2 с АЕК (Ларнака). Двамата получиха плакетите и други сувенири от  Рафаела Андреу, изпълнителен директор по маркетинг и спонсорство на компанията Stoiximan Cyprus, който е основен партньор на първенството.

Добрата новина обаче беше последвана от неприятна, тъй като след преглед с ядрено-магнитен резонанс беше установено, че има разтежение на връзките на глезена. Травмата го вади със сигурност от неделното домакинство на ФК Пафос, което ще се проведе в неделя (3-и март). Мачът е от 2-ия кръг на плейофите за титлата, а към момента АПОЕЛ води в класирането с 60 точки. Арис (Лимасол) е на 2-о място с 56, а следва АЕК (Ларнака) с 55.

Костадинов напусна терена с Анортозис в миналия кръг още в 28-ата минута, когато пострада при единоборство и беше заменен от Исам Чебаке. Мачът завърши 0:0, но за радост на "жълто-сините" преследвачите от Арис отстъпиха с 1:2 на Омония (Никозия). Отсъствието на Костадинов се допълва и от наказанието на заместника му Радослав Петрович, който натрупа жълти картони и също е извън сметките за срещата в петък. Така старши треньорът Рикардо Са Пинто ще трябва да създава нова тройка от централни полузащитници./ БТА