Мъжкият национален „Отбор на надеждата“ запазва шансове за класиране в топ 8 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Сакраменто, САЩ, въпреки че рано тази сутрин загуби с 2:9 от актуалния вицешампион в турнира Чили. Победи в предстоящите мачове на българския тим от втората групова фаза на шампионата, срещу съставите на Унгария и Финландия, които са насрочени за ранните часове на утрешния ден, биха му осигурили дебютно участие сред осемте най-добри отбора на социалния мондиал.

В първата групова фаза на състезанието „Отбор на надеждата“ срещна 6 съперника и записа 4 победи и 2 загуби. С актив от 12 точки българският тим се класира за участие в разпределението на местата от топ 16. В следващия етап на турнира националите попаднаха в група с 4 тима, като първите два в крайното класиране ще участват в разпределението на местата от 1 до 8 на световния шампионат. Заемането на трета или четвърта позиция автоматично им отрежда участие във втората осмица на турнира.

Двубоите на „Отбор на надеждата“ срещу Унгария и Финландия ще се играят утре сутрин, съответно от 5:00 и 7:00 българско време, на терен 3 на „Хорнет Стейдиъм“. Всички мачове на българския тим се излъчват пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube и в профила й във Фейсбук.